Altijd de beste hits
ONLINE en via DAB+
Muziektherapie met Rene van den Abeelen

09-03-2024 16:01


** Muziektherapie**

Muziektherapie, een symfonie van helende klanken die resoneren met de ziel, wordt elke zaterdag om 12 uur gepresenteerd door René van den Abeelen op Radio Excellent. Deze therapievorm, die zowel het lichaam als de geest beroert, is een wetenschappelijk onderbouwde praktijk die gebruikmaakt van muzikale interventies om therapeutische doelen te bereiken.

Luisteraars van het programma worden meegenomen op een reis door de geschiedenis en de principes van muziektherapie, waarbij de invloed van melodie, harmonie en ritme op onze emotionele en fysiologische welzijn wordt verkend. Van klassieke composities tot moderne melodieën, muziektherapie omarmt alle genres om comfort, expressie en genezing te bieden.

René van den Abeelen, met zijn kenmerkende warme stem en diepgaande kennis van muziek, leidt het gesprek met deskundigen, deelt persoonlijke verhalen en ervaringen, en belicht hoe muziektherapie levens verandert. Of het nu gaat om het verminderen van stress, het verbeteren van cognitieve functies of het bieden van een uitlaatklep voor emoties, muziektherapie biedt een unieke vorm van genezing die verder gaat dan woorden.

Tune in naar Radio Excellent en laat de kracht van muziek uw hart raken en uw geest helen. Want zoals Plato ooit zei: "Muziek geeft een ziel aan het universum, vleugels aan de geest, vlucht aan de verbeelding en leven aan alles."